U heeft corona opgelopen. Voor de meeste onder jullie zal dit een korte ziekteperiode met milde symptomen zijn. 
Voor de goede en vlotte gang van zaken hebben we voor jullie hieronder een aantal handvaten samengevat. Zo kan je nakijken wat je moet doen in geval van symptomen, en als je op reis gaat. Wij hopen hiermee voor jullie de wachttijden zoveel mogelijk te beperken en de normale (niet-Covid-19) eerstelijns zorg te kunnen blijven garanderen in onze praktijk. 
Indien er toch nog Covid-19 gerelateerde vragen zijn na het doornemen van onderstaande informatie, helpen we je graag verder.

De Covid-19 testregels

Je vindt hier duidelijke en overzichtelijke schema’s over de te volgen strategie bij klachten, en indien je wil reizen.

Quarantaine, de term gebruikt voor personen die (nog) geen COVID-19 hebben maar wel blootgesteld werden aan het virus, is momenteel over het algemeen niet meer van toepassing

Ondanks het feit dat er geen quarantaine is, wordt huishoudelijke contacten ouder dan 6 jaar sterk aangeraden om gedurende een periode van 7 dagen na het begin van de symptomen bij het indexgeval (of na positieve test indien index asymptomatisch is) een masker te dragen wanneer zij in contact komen met mensen buiten het huishouden. Indien het niet mogelijk is steeds een masker te dragen, moet een zelftest worden uitgevoerd en dagelijks herhaald. Als de test positief is, moet de persoon in isolatie blijven. 

Bovendien moeten reizigers onder bepaalde omstandigheden in quarantaine, met variërende duur, zie hier.

mijncoronatest.be

Blijkt uit de bovenstaande schema’s dat je je moet laten testen? Kijk dan hier om te weten hoe je een testcode aanmaakt, hoe je een testlocatie vindt, waar je jouw testresultaten vindt.

Attesten

Een attest van arbeidsonbekwaamheid heb je nodig indien je net zelf Covid-19 opgelopen hebt. Dit vraag je aan jouw huisarts.

Covid-19 vaccinatie bij kinderen tussen 5 en 11 jaar

Wij, artsen van praktijk ZesA staan achter de vaccinatie van jonge kinderen. Kijk hier voor meer informatie.